Гідропонне вирощування овочевих культур. Які добрива підвищать урожайність?

гидропоника удобрения verde верде

При гідропонному способі рослини не висаджують у ґрунт, а вирощують на субстратах, якими наповнюють водонепроникні піддони, стелажі. Однак треба зазначити, що гідропоніка потребує додаткових затрат на спеціальне обладнання та подавання і заміну живильних розчинів.

Для гарного розвитку рослин до живильного розчину висуваються такі вимоги:

  • концентрація поживних речовин повинна бути оптимальною протягом усього вегетаційного періоду;
  • склад розчину має бути фізіологічно зрівноваженим;
  • рН повинен підтримуватися від слабокислого до слаболужного (залежно від виду рослин).

Тобто концентрація поживних речовин у розчині не повинна бути стабільною. Її треба змінювати залежно від фази розвитку рослини.

Кожні 5‒7 днів вимірюють концентрацію мінералів у живильному розчині.

Протягом тижня, за період інтенсивного росту, кількість поживних речовин у ґрунті зменшується на близько 25 %. Це природний процес, який називається виносом рослинами елементів мінерального живлення.

Хімічний аналіз ґрунту проводять у спеціалізованій лабораторії. Також можна застосовувати NPK-тест для ґрунту YOCHEM, який призначений для оцінки родючості ґрунту за вмістом основних макроелементів – азоту (у формі розчинного нітрату), фосфору (у формі розчинного фосфату) і калію. Після аналізу концентрацію мінералів у розчині доводять до оптимального рівня.

Набір концентрованих водорозчинних добрив для гідропонічних культур VERDE ‒ високоякісний продукт, який для вітчизняних аграріїв створив український виробник «YOCHEM».

удобрения Verde верде йохем

Ціна добрив нижча, ніж ціна імпортних аналогів. Добрива концентровані, а відповідно, й економні: на 10 л води додають 2‒8 мл добрива.

В інструкції та на сайті виробника можна ознайомитися з рекомендаціями, як розводити і комбінувати між собою ці концентрати.

До набору VERDE входять 3 види добрив:

  • VerdeGrow ‒ містить засвоюваний азот у декількох формах та збалансоване для підживлення молодих рослин на етапі росту й розвитку. Вміст макроелементів – N:P:K 2:1:6.
  • VerdeBloom ‒ фосфорно-калійне добриво, збалансоване для живлення рослини під час цвітіння і плодоносіння та для оптимальної врожайності. Вміст макроелементів – N:P:K 0:8:4.
  • VerdeMicro ‒ призначене для забезпечення живлення рослини всіма необхідними мікроелементами. Вміст макроелементів – N:P:K 5:0:3.

Комбінація лише трьох добрив у різному співвідношенні дає змогу надати рослині збалансоване живлення необхідними елементами на різних етапах росту.

Для приготування добрива необхідно додати потрібну кількість концентратів VERDE у воду і підрегулювати рН фінального розчину до потрібного овочевій або ягідній культурі.

Національний інститут біоресурсів та природокористування України провів дослідження і підтвердив ефективність добрив VERDE. Дію цих добрив порівнювали із сучасним європейським добривом для гідропоніки (GHE). Український продукт не поступався закордонному зразку і помітно покращував урожайність ягідників.

Добрива VERDE – ефективний, економний засіб, призначений для гідропонічних культур та кімнатних і ґрунтових рослин.  

Замовляйте набір концентрованих водорозчинних добрив для гідропонічних культур і підживлення ґрунтових та кімнатних рослин VERDE в інтернет-магазині «NANOMARKET». Переходьте за посиланням https://bit.ly/3yN94Os.