Родючість ґрунту. Як перевірити, чи достатньо в ньому необхідних макроелементів?

плодородие почвы анализ тест NPK

Як винос поживних речовин впливає на врожайність овочевих культур?

Найбільш вимогливими до родючості ґрунту є овочеві культури. Пояснюється це тим, що за короткий проміжок часу вони повинні набрати велику надземну зелену масу чи сформувати коренеплоди.

Показником вимогливості до поживних речовин у ґрунті є винос ними елементів мінерального живлення.

Наприклад, за спостереженнями фахівців, за весь період дозрівання білоголова капуста споживає азоту ‒ 41 од., фосфору ‒ 14, калію ‒ 49. Цвітна капуста живиться N ‒ 84, P ‒ 28, K ‒ 80.

Овочеві культури з коротким вегетаційним періодом (редиска, салати) швидше виносять з ґрунту поживні речовини, ніж рослини, що дозрівають повільніше (помідори, морква та ін.).

Засвоєння макроелементів протягом вегетації неоднакове.

Коли тільки зʼявляються сходи і коренева система слабо розвинена – споживання незначне. Однак у цей період культури дуже чутливі до нестачі поживних елементів у ґрунті. На початку росту і в період приросту надземної маси рослини максимально споживають азот.

Під час розвитку продуктивних органів підвищується винос фосфору та калію. Ріст та розвиток рослин відбувається нормально, якщо в ґрунті на весь період вегетації є достатня кількість всіх елементів живлення.

Як перевірити, чи достатньо в ґрунті необхідних макроелементів?

Визначити родючість ґрунту (вміст у ньому таких макроелементів, як азот, фосфор, калій) можна двома способами.

Перший спосіб – віднести проби землі в спеціалізовану лабораторію, але на це потрібен час. До того ж, такий NPK аналіз не дешевий.

Другий – купити NPK-тест для ґрунту YOCHEM, який допоможе визначити вміст азоту, фосфору, калію в домашніх чи польових умовах.

Цей тест на родючість ґрунту розроблений українськими вченими з урахуванням специфічних потреб вітчизняного споживача. Він недорогий, простий у застосуванні. Аналіз ґрунту можна виконати самотужки.

Тест пройшов лабораторну перевірку, його результати абсолютно достовірні.

Як провести аналіз ґрунту за допомогою NPK-тесту для ґрунту YOCHEM?

Для проведення тесту на родючість ґрунту вам знадобляться:

  • NPK-тест для ґрунту YOCHEM;
  • очищену воду;
  • близько 3 столових ложок ґрунту.

До комплекту тесту входять пробірки з реагентом для визначення вмісту азоту, фосфору, калію. У кожну пробірку поміщається зразок ґрунту, доливається вода згідно з інструкцією. Забарвлення розчину порівнюється з кольоровою шкалою, що додається.

Шукати цифрові показники поживних речовин у ґрунті не потрібно. На шкалі є відмітки, що вказують на достатність чи недостатність макроелементів (азоту, фосфору, калію) у ґрунті.

Ось і все – дослідження завершено. У ґрунті визначено основні макроелементи – азот, фосфор і калій.

NPK-тест для ґрунту YOCHEM перевірений лабораторно. Він недорогий, оцінювати родючість ґрунту ним дешевше, ніж замовляти аналіз в лабораторії.

Швидко, просто, у будь-який час, маючи тест на родючість ґрунту (азот, фосфор, калій) YOCHEM NPK, ви зможете провести аналіз і прийняти рішення, які добрива потрібно додати в ґрунт. 

Замовляйте тест на родючість ґрунту (азот, фосфор, калій) YOCHEM NPK в інтернет-магазині «NANOMARKET». Переходьте за посиланням https://bit.ly/346Phv3.