Чому потрібно визначати свинець у фарбах?

Свинець особливо небезпечний для дітей. В юному організмі його всмоктується у п’ять разів більше, ніж у дорослому.

Навіть невеликі дози свинцю викликають у дітей агресію, поведінкові проблеми, знижують інтелектуальний рівень. Накопичуючись в організмі дитини, ця отруйна речовина провокує анемію, хвороби головного мозку і нирок, розлади травлення тощо.

Свинець додавали і додають у фарби. У США та в європейських країнах у 70-х роках минулого століття було припинено використання цього токсичного металу в бензині, фарбах і сантехніці. Хоча, зрозуміло, що свинець залишився ще на довгі роки в ґрунті, у воді та буде продовжувати отруювати людей і, щонайгірше, наших дітей. Особливо його багато у старих фарбованих поверхнях. Але свинець продовжують використовувати і в нових фарбах?!

Згідно з дослідженнями, які провела Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», максимальну кількість свинцю містять фарби, вироблені в Таджикистані та Білорусі. Що ж стосується України, то лише 30 % українських промислових лакофарбових підприємств використовують більш ніж потрібно свинцю у своїх фарбах. Хоча слід зазначити, що Україна на сьогодні поки не має ніяких законодавчих норм, які б регулювали вміст свинцю у фарбах.

Згідно з дослідженнями цієї організації, найбільша кількість свинцю міститься в яскравих фарбах – жовтих, оранжевих і червоних. Ці кольори найчастіше використовують для фарбування дитячих садків та дитячих майданчиків.

Ви купили нову відремонтовану квартиру, Ваша дружина чекає на дитину. Убережіть свою сім’ю від проблем у майбутньому – купіть спеціальний експрес-тест на визначення свинцю. Це сучасний аналіз, адаптований під домашнє використання. Тест недорогий, простий у застосуванні, швидкий у часі і не потребує професійних навичок під час використання. Якість тесту на свинець підтверджена ТУ.