
Щасливі власники кавомашин не ходять до кав’ярень, а готують каву вдома. І знають, що один із секретів приготування якісного кавового напою – використання правильної води.
Для приготування смачної кави важливі загальний рівень мінералізації води та її склад. Для кавомашини визначальним показником води є рівень її твердості.
Яку воду вибрати для кавомашини – м’яку чи тверду?
Воду з підвищеним вмістом солей кальцію і магнію називають твердою, а з малим – м’якою.
Для приготування кави в кавомашині потрібна м’яка вода.
Занадто тверда вода може пошкодити кавоварку накипом, тому тверду воду треба пом’якшувати. До того ж, при твердій воді, через велику кількість у ній іонів кальцію і магнію, не відбудеться потрібної взаємодії кавових зерен і води, щоб повністю розкрити букет напою, створити приємний післясмак.
Як визначити твердість води для приготування кави в кавомашині?
Дорогі професійні кавомашини мають функцію регулювання твердості, автоматичну декальцинацію. Це дає змогу отримувати каву високої якості і допомагає визначати рівень накипу.
Звичайні кавоварки не мають такої функції, тому цей параметр води рекомендують перевіряти за допомогою тест-смужок.
Твердість води потрібно визначати регулярно, щоб кавоварка служила довго і не ламалася від накипу.
Для загальної оцінки твердості води достатньо провести аналіз у домашніх умовах за допомогою тесту на твердість води «YOCHEM». Це нескладний хімічний тест для самостійної перевірки якості води.
Чому варто обрати тест на твердість води «YOCHEM»?
- Він адаптований під домашнє використання і не потребує професійних навичок.
- Простий у застосуванні та забезпечує швидкий результат. Слід лише занурити тестову смужку у воду на 3 секунди і порівняти колір, який проявився на смужці, з кольоровою шкалою.
Купуйте тест на твердість води «YOCHEM» в інтернет-магазині «NANOMARKET» ‒ генерального дистриб’ютора продукції «YOCHEM» в Україні. Переходьте за посиланням https://bit.ly/36tvS8z