Поклали ламінат, а від нього в кімнаті стоїть різкий запах? Що робити?

Несертифікований або неякісний дешевий ламінат може містити формальдегід. Відмінна риса формальдегіду – різкий запах. У кімнаті, де укладено неякісне покриття, відчуватиметься різкий запах.

Покупці намагаються вибирати ламінат в тому ціновому діапазоні, який їм доступний. Коли купують покриття, то насамперед звертають увагу на колір і фактуру матеріалу. А вже потім цікавляться класом стійкості до зносу та подряпин. Мало хто питає про такий показник, як клас емісії (кількість формальдегіду, що виділяється).

Клас емісії визначає ступінь виділення формальдегіду в матеріалах, створених на основі деревини: ламінат, паркет, паркетна дошка. Найменший рівень емісії – Е1. Дошки для підлоги марки Е0 не містять формальдегіду. В Європі заборонено продавати вироби з класами емісії Е2 та Е3. Ламінат, який відповідає європейським нормам, має позначку EN 13329 чи значок E1.

Якщо ви маєте підозру, що покладений у вашій оселі ламінат небезпечний і виділяє формальдегід, скористайтесь тестом на формальдегід у повітрі YOCHEM.

Це нескладний тест для самостійної оцінки наявності в повітрі оселі небезпечного формальдегіду. Вже через 2 години ви дізнаєтесь про рівень формальдегіду в повітрі приміщення.

Купити тест на формальдегід у повітрі «YOCHEM» можна в ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ «NANOMARKET» – генерального дистриб’ютора продукції YOCHEM в Україні. Переходьте за посиланням https://bit.ly/3rJUowV